Atelier de Hoeklijst, kunstenaar op het randje van de kunst.

hoeklijst
Wij zijn gespecialiseerd in het inlijsten van alle soorten kunst zoals:

• foto
 kunst
 zeefdruk
 borduurwerk
 ets
 diploma
 oorkonde
 geboortekaartje
 collage
 medaille
 sportshirt
 babykleding
 doopjurk
 digitaal fotoalbum
 krantenartikel
 puzzel
 schilderij
 spiegel
 etc.

Hiervoor heeft u bij ons een uitgebreide keuze van lijsten, passepartouts, karton soorten en glas.

Samen met u bespreken we de vele mogelijkheden en maakt u een keuze uit ons assortiment. Nadat u een keuze heeft gemaakt krijgt u van ons vooraf een prijsopgave en wordt besproken wanneer uw project gereed dient te zijn.

Werk op papier wordt meestal in een passepartout achter glas ingelijst. Een passepartout beschermt het werk waardoor het niet tegen het glas kan gaan ‘plakken’ en wordt zo ingelijst dat het er altijd weer uit kan. Wij hebben verschillende soorten glas waar u een keuze uit kunt maken waardoor uw object nog beter tot zijn recht komt in de lijst. Er is keuze uit 2mm floatglas, ontspiegeld glas en museumglas. In het atelier kunt u zelf ervaren wat welk soort glas met uw kunstwerk doet.

Alle kartons (passepartout karton, karton achter de afbeelding en het achtertikkarton) waar wij mee werken zijn 100% zuurvrij. Hierdoor wordt uw werk beter beschermd tegen schadelijke stoffen.
Een beschilderd doek krijgt geen glas omdat het moet kunnen ‘ademen’. Een doek krijgt ook geen passe-partout maar er kan wel een zogenaamde inleglijst worden gebruikt.
Uiteraard kan een doek ook ingelijst worden in diverse baklijsten. Hierin wordt het doek gelegd zonder dat de lijstrand over het werk valt.